Съдът взе решение за съдбата на несебърския кмет Николай Димитров

https://crimes.bg/analizi/sadat-vze-reshenie-za-sadbata-na-nesebarskiya-kmet-nikolay-dimitrov/38442 Crimes.bg
Съдът взе решение за съдбата на несебърския кмет Николай Димитров

Обществената подкрепа, която е получил Димитров, не може да е индулгенция за липса на разследване


Апелативният специализиран съд взе решение за съдбата на преизбрания за поста кмет на Несебър – Николай Димитров и двама от четиримата арестувани, заедно с него общински съветници.

 

Съгласно решението на съда, те остават под стража. Припомняме, че Николай Димитров и арестуваните с него общински съветници бяха обвинени в участие в престъпна група за купуване на гласове, отбелязва Би Ти Ви.

 

Според ръководещия състава председател на съда Георги Ушев, има данни за вероятна съпричастност на Димитров, Георги Георгиев и Петър Тодоров към престъплението срещу политическите права на гражданите.

 

„Протоколи от претърсването и изземването на пари не са представени на този съдебен състав”, каза съдия Ушев, като уточни, че не е установено за колко точно гласа става дума. Този съд за нуждите на това производство не може да се занимава с данните, че основният свидетел на прокуратурата Балинов в момента е следствен, а срещу него има и образувано досъдебно производство.

 

Този състав смята, че купуването на всеки един глас е престъпление, и дори да става въпрос за 400 гласа, това надхвърля отделното престъпление и може да става въпрос за ОПГ и е подсъдно на специализиран съд, обясни съдия Ушев.

 

Припомняме, че Николай Димитров беше избран още на първи тур с голяма преднина и сега може да се наложи да се закълне като кмет от ареста. „Обществената подкрепа, която е получил кметът, не може да е индулгенция за липса на разследване”, категоричен беше Ушев.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.