Сачева съобщи кога и с колко ще бъдат увеличени пенсиите

https://crimes.bg/analizi/sacheva-saobshti-koga-i-s-kolko-shte-badat-uvelicheni-pensiite/39731 Crimes.bg
Сачева съобщи кога и с колко ще бъдат увеличени пенсиите

Деница Сачева направи важно съобщение за всички пенсионери

Поредната важна новина за пенсионерите съобщи социалният министър Деница Сачева. Днес тя разкри с колко и кога ще бъдат увеличени пенсиите.

Сачева заяви, че предложението е всички те да бъдат увеличени с 5%. Тя добави, че това ще се случи от 1 юли.

Социалният министър съобщи още, че минималната пенсия да стане 300 лева от 1 януари, а максималната ще достигне 1440 лева.

Сачева поясни още, че  хората, получаващи най-ниска пенсия, реално ще получат най-голямо увеличение от 1 януари.

Тя заяви, че за да има справедливост за всички, пенсионерите с пенсии от 300 лева до 369 лева, колкото е линията на бедност за 2021 година, ще получават и ваучери за храна.

"Сумата ще бъде до 120 лева, като всеки купон ще е по 10 лева", уточни министър Сачева, цитирана от "Труд" и БЛИЦ. Тя допълни, че пенсионерите ще могат да пазаруват с тези купони във всеки магазин.

Предложението за различен процент увеличение - 5 или 10%, спрямо размера на пенсията, получи неодобрение.

Това е причината социалното министерство да предложи този вариант, поясни Сачева. Тя уверява, че от 1 януари ще продължи изплащането на добавката от 50 лева за всички пенсионери. Изплащането на тази помощ ще продължи до края на март, добави още социалният министър.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.