Сачева отново зарадва пенсионерите

https://crimes.bg/analizi/sacheva-otnovo-zaradva-pensionerite/40340 Crimes.bg
Сачева отново зарадва пенсионерите

Деница Сачева съобщи поредната добра новина за пенсионерите

Деница Сачева съобщи поредната добра новина за пенсионерите и коментира мерките, които се прилагат в момента. Тя е категорична, че те не трябва да се разпускат преди 31 януари. 

В телевизионно интервю социалният министър каза, че това, че имаме два три дни по-ниски цифри на новозаразени, не трябва да ни радва и започнатият цикъл трябва да се завърши.

Тя добави, че изключително труден балансът между здравни и икономически мерки. 

Сачева е на мнение, че икономическите мерки дават резултат и са такива, че да могат да достигнат по-бързо до хората.

Социалният министър коментира и консултациите при президента Румен Радев относно датата на предстоящите избори, заявявайки че от ГЕРБ все още нямат покана за участие.

"Не можеш да започнеш консултации със съмнителни политически субекти, някои партии дори нямат регистрация. Това цели да подкопава доверието", коментира Сачева.

Тя не изключи вероятността да има секции за карантинирани хора, но по този вариант в момента все още се работи. 

Сачева добави, че в момента безработицата е около 6.7%.

Тя не изключи вероятността допълнителните 50 лв. към пенсиите за пенсионерите да продължат и след края на март. Социалният министър разкри, че се разглежда възможност допълнителните 50 лева, които в момента се изплащат на всички пенсионери във връзка с повишените им здравни разходи заради пандемията, да продължават да се изплащат още поне два месеца след след предстоящите избори, пише БЛИЦ. 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.