Разтърсващи разкрития за бруталното убийство в Добричко

https://crimes.bg/analizi/raztarsvashti-razkritiya-za-brutalnoto-ubiystvo-v-dobrichko/39887 Crimes.bg
Разтърсващи разкрития за бруталното убийство в Добричко

 

На извършителя е повдигнато обвинение

Изплуваха разтърсващи разкрития за бруталното убийство в Добричко.

 

Години наред убиецът от село Божурово се крил в Германия под чужда самоличност. Осем години след извършване на престъплението, Окръжната прокуратура в Добрич внесе обвинителен акт срещу 31-годишния Биляй М., на когото е повдигнато обвинение за извършено на 3.11.2012 г. в село Божурово умишлено убийство.

Престъплението е извършено по особено мъчителен начин за убития и с особена жестокост.

 

Часове след убийството, Биляй отпътувал за Германия под чужда самоличност. Досъдебното производство е започнало срещу неизвестен извършител. Няколко пъти е било спирано поради липса на категорични доказателства. След последното му възстановяване и събирането на нови свидетелски показания. Биляй е бил привлечен задочно като обвиняем за извършеното престъпление и обявен за издирване с Европейска заповед за арест.

 

Бил е установен е на територията на Германия и екстрадиран в България. Младият мъж вече се е укривал, бил е привлечен задочно като обвиняем, бил е издирван с европейска заповед за арест и е използвал чужди документи за самоличност. Поради това преди две години Апелативният съд отказал да го пусне под гаранция, след като вече е бил заловен, тъй като е счел, че Биляй може да се укрие или да се опита да въздейства върху свидетели.

 

Убийството било извършено през нощта в дома на убития след употреба на алкохол и възникнал скандал между двамата. Пострадалият бил открит на сутринта в леглото си. Лежал безжизнен по очи, а по главата му, по леглото и стените се виждали петна от кръв.

 

Съдебномедицинска експертиза установила множество наранявания по главата и тялото му, причинени от удари. Двамата не са имали роднински отношения, обясни за „Про Нюз“ Добрич кметът на селото Мюзефер Асан. Стана ясно, че след изчезването на убиеца, от Божурово са се изнесли и близките на Биляй. Има информация, че те живеят в Добрич.

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.