Разстреляната Станка Марангозова с куп имоти от София до морето

https://crimes.bg/analizi/razstrelyanata-stanka-marangozova-s-kup-imoti-ot-sofiya-do-moreto/38354 Crimes.bg
Разстреляната Станка Марангозова с куп имоти от София до морето

Показно разстреляната фараонка Станка Марангозова е купувала имоти от София до морето в силните си години. Това пише в. „Телеграф“.

 

150 кв. апартамент на две нива в столичния кв. „Хладилника“, ниви край монтанското село Стубел, апартаменти във Враца и Монтана, както имоти в морската столица са били сред притежанията на 46-годишната жена, открита надупчена с три куршума в колата си в четвъртък вечерта в столичния кв. „Младост“. 

 

Днес всичките имоти на жертвата са със запори. Такива са наложени и на три дружества, на които жената е собственик, сочат проверки в Имотния регистър и фирмения „Дакси“.  Поради тази причина Марангозова живеела в апартамента на приятеля си, пред който беше гръмната, докато паркира.

 

Заради дълговете жената правела счетоводството на фирми, за което получавала пари на ръка, обясниха разследващи. Преди да се стигне до финансовия крах в периода 2011-2016 г.

 

През банковите й сметки са преминали над 30 млн. лв. Тя се представяла за финансов брокер и обещавала на хора с големи възможности, че ще им увеличи капиталите чрез инвестиции във фондове. Излъганите от нея жертви са над 50, и то с огромни суми, сочи разследването. 

 

Една от любимите й схеми била да обещава, че например ще купува жито, после ще го продаде на борсата, но така и не връщала парите на хората, които й ги давали.  На практика създала финансова пирамида, а измамените от нея са много.  Последната взета сума била 150 000 евро отново с обещание за инвестиции. Имало обаче изгорели с доста повече. 

 

Двама бизнесмени са я дали на съд, след като били завлечени с 1,4 млн. лв. Срещу Марангозова има и заведени три иска от банкови и кредитни институции за над 160 000 лева, за които има издадени изпълнителни листове.

 

Според разследващите големите играчи, които е завлякла, по-скоро не биха я ликвидирали, защото няма да могат да си върнат парите, а биха я принудили да работи за тях. Криминалисти предполагат, че е възможно отчаян човек, който е загубил всичко заради схемите й, да е прибягнал до крайната мярка.  Не се изключва обаче да има и личен мотив в покушението. 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.