Разобличиха нагла схема за източване на пенсии

https://crimes.bg/analizi/razoblichiha-nagla-shema-za-iztochvane-na-pensii/41410 Crimes.bg
Разобличиха нагла схема за източване на пенсии

Разобличиха нагла схема за източване на пенсииНагла схема за източване на пенсионната система у нас разследва прокуратурата в Пазарджик.Образувано е досъдебно производство на Районна прокуратура – Пазарджик за съставяне на неистински официални документи за трудов стаж, пише БЛИЦ, позовавайки се на "Монитор". На три адреса в Сърница са извършени претърсвания и изземвания.

В резултат на тези действия, в три помещения в различни сгради, са били открити над 60 печата на различни работодатели - фирми и организации, както и подготвени и съставени неистински документи на името на множество лица за удостоверяване на трудов стаж. Едно и също лице стопанисва и трите помещения.Иззетата документация ще бъде анализирана. Предстои извършване на проверка от страна на НОИ за лица, които са получили пенсия в резултат на подадени документи за стаж от фирми, чиито печати са били намерени на адресите в Сърница.Екип от следователи от Окръжен следствен отдел към ОП – Пазарджик извърши следствени дейности до късните следобедни часове във вторник. Досъдебното производство е образувано по чл. 316 вр. чл. 308 от Наказателния кодекс, пише БЛИЦ.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.