Прокуратурата попари Митьо Очите

https://crimes.bg/analizi/prokuraturata-popari-mityo-ochite/41373 Crimes.bg
Прокуратурата попари Митьо Очите

Прокуратурата попари Митьо Очите

Радостта на Митьо Очите не продължи. Специализираната прокуратура се задейства експресно бързо и внесе нов обвинителен акт срещу несебърския бос и още 12 души, съобщава БЛИЦ, позовавайки се на „Флагман“.

Само преди седмица Апелативният специализиран наказателен съд изненадващо прекрати съдебния процес за организирана престъпна група на Очите, която се занимава с рекет, палежи и побои. Неуредици около екстрадицията на Митьо Очите от Турция преди повече от две години и свързаните с това обвинения към него, станаха причина за прекратяване на процеса.

На практика делото се върна на етап досъдебно производство, което създаде предпоставки Димитър Желязков и още няколко души, които продължават да са под стража, да бъдат пуснати на свобода.

Но прокуратурата спешно е направила корекции. И на 18 юни е внесен нов обвинителен акт. Това означава, че Желязков и останалите 12 човека отново придобиват статут на подсъдими.

Очаква се Специализираният наказателен съд (СНС) да насрочи разпоредително заседание.

Припомняме, че миналата година дори се оказа, че съдебен заседател е клиент на единия от адвокатите. Това стана повод за рестарт на процеса, пише БЛИЦ.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.