Проговориха близките на 18-годишната Андрея от Галиче

https://crimes.bg/analizi/progovoriha-blizkite-na-18-godishnata-andreya-ot-galiche/34217 Crimes.bg
Проговориха близките на 18-годишната Андрея от Галиче

 

Близките се заканват с линч за извършителя

Проговориха близките на 18-годишната Андрея от Галиче, която бе убита по особено жесток начин през изминалата нощ в Галиче.

Припомняме, че момичето бе намерено с прерязано гърло в двора на къщата, в която живеела сама от няколко дни. Тялото е открито от роднина тази сутрин. 

 

Ученичката често споделяла, че се страхува, но на никого не разказала точно от какво. Преди 3-4 дни момичето помолило съседката си – баба Илиана да поглежда към тях и да я пази, когато решила, че няма да нощува у чичо си, както досега. Всичко обаче в къщата изглеждало нормално.

 

"Ако бях видяла някаква светлина в двора, веднага щях да реагирам, защото знам, че живее сама", разказа след тежки инцидент пред Нова телевизия баба Илиана.

"Беше добро и ученолюбиво дете. Просто съм потресен. Бащата е в Англия. Работи, за да прехранва семейството си. Брат му също е в чужбина", разказа кметът на Галиче Страхил Стоянов.

 

"В петък е звъняла към 01.00 часа на неин първи братовчед, който също живее в селото. Той обаче е бил с изключен телефон. Сутринта ѝ е звънял, но тя не му е вдигнала. Затова и отишъл до къщата, където я е намерил мъртва”, разказа съседът на момичето Касъм Касъмов.

 

Полицаите потърсили майката на момичето, която ги е напуснала преди години и оттогава не е виждала дъщеря си. "Просто ми казаха да дойда, защото дъщеря ми е била изнасилена. Дори не можах да повярвам", разказа майката Борислава Гешова.

 

Роднини и съселяни останаха часове на улицата, за да изчакат следствието и полицията да си свършат работата. Всички недоумяваха кой и защо би посегнал на 18-годишната ученичка.

"Досега е имала само един приятел. Беше наистина кротко дете", разказа лелята на детето - Гълъбина Руменова.

 

Според съседи в къщата на момичето е влязъл човек, който явно я познава добре и знае, че е сама. Местните хора се заканват с линч, ако се окаже, че убиецът е от селото. Криминалистите продължават работа по случая.

 

По неофициална информация двама са задържани за убийството, а името на убитата е Андрея Руменова. 

 

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.