Проф. Кантарджиев алармира: Ето къде е най-голямата заплаха от Ковид-19!

https://crimes.bg/analizi/prof-kantardzhiev-alarmira-eto-kade-e-nay-golyamata-zaplaha-ot-kovid-19/39784 Crimes.bg
Проф. Кантарджиев алармира: Ето къде е най-голямата заплаха от Ковид-19!

Проф. Кантарджиев алармира: Ето къде е най-голямата заплаха от Ковид-19!

 

Не в градския транспорт, който остава чак на 7-8 място по опасност, а в ресторантите и баровете - там е най-възможно да се сдобием с коронавирус. Това заяви днес експертът на НОЩ проф. Тодор Кантарджиев, позовавайки се на изследванията и трудовете на специалисти от Тексас.

 

 

Това заяви директорът на Националния център по заразни и паразитни болести проф. д-р Тодор Кантарджиев.

 

Той е категоричен, че у нас нещата не вървят на добре и единствената причина за това са нелепиците на невярващите в заразата и отказът на много хора да пазят самите себе си като носят маски.

 

„Да, хората винаги ще говорят, каквото им хрумне. Но ако през пролетта не бяха баловете и религиозните празници, щяхме да минем безпроблемно през първия пик на заразата“, убеден е проф. Кантарджиев.

 

Той смята и че спортните мероприятия, както и всички публични събития на открито, крият огромен риск от зараза, тъй като е невъзможно там да се спазват мерките дори на 50 процента.

 

„За жалост, Щабът не затваря нищо в държавата. Ние просто даваме медицински препоръки, а други взимат решенията", обясни проф. Кантарджиев. 

 

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.