Премиерът Борисов на косъм от нещо ужасно!

https://crimes.bg/analizi/premierat-borisov-na-kosam-ot-neshto-uzhasno/34382 Crimes.bg
Премиерът Борисов на косъм от нещо ужасно!

Бойко Борисов можеше да пострада, ако беше излетял с правителствения самолет!

Най-вероятно още дълго време премиерът на България Бойко Борисов няма да може да използва правителствения „Фалкон“. Самолетът се оказа повреден.

Нелепо стечение на обстоятелствата наложи малкият правителствен самолет да излезе извън строя отново преди полет на Бойко Борисов.

Той трябваше да пътува с него в четвъртък за Брюксел, където да участва в Европейския съвет.

„Да, действително имаме информация за подобна ситуация. Няма как да лети с правителствения „Фалкон“, докато не се установи какъв е проблемът с него. Дотогава ще се наложи да използва по-големия „Еърбъс““, разкриха пред БЛИЦ от Министерство на транспорта.

Самата повреда е била установена преди предварителното отлитане на самолета. То се прави според предварително установени протоколи и е задължително преди всеки полет на премиера или друг представител на властта. Установена е повреда в системата за автопилот.

Това е пореден инцидент с правителствения „Фалкон“. В края на миналата година отново отказа автопилотът на самолета и се наложи Фалконът с Бойко Борисов на борда да кацне аварийно в София.

Друг инцидент със самолета имаше и през април 2019 г. Тогава при кацане в Брюксел, Белгия, той спука гума.

 

През февруари 2015 г. се стигна до инфарктна ситуация и се наложи самолетът да обикаля над София, след което да кацне обратно, защото колесникът му не се прибра при излитането за Брюксел.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.