Премиерът Борисов: Казах на Гешев да размаже всичко, което цапа!

https://crimes.bg/analizi/premierat-borisov-kazah-na-geshev-da-razmazhe-vsichko-koeto-capa/34368 Crimes.bg
Премиерът Борисов: Казах на Гешев да размаже всичко, което цапа!

Бойко Борисов проговори пред медиите по наболели за България въпроси. Премиерът с интересни изказвания от Мюнхен!

 

Министър-председателят Бойко Борисов присъства на Мюнхенската Конференция по сигурността. След това говори пред журналисти по наболели за нас въпроси.

„Има много сериозни теми, които да засегнем. За разлика от предишни министри и премиери, аз нищо не съм скрил нито тук, нито в Белия дом.“ – каза Борисов.

„Доколкото знам, тръбите се складират край Димитровград и Стара Загора, така че да форсираме и интерконектора с Гърция. България трябва да стои централа, защото е закупила ядрени реактори. Тръмп ме окуражи да я направим централата и изпрати ядрени експерти у нас.“ – разкри още премиерът на България.

„Действам с голяма увереност, защото знам, че съм прав и тук нямам никакви съпротиви. Моето изказване беше най-аплодирано.“ – добави министър-председателят ни.

По повод изказването на депутата от БСП Антон Кутев, че Борисов е разпоредил да бъде подслушван президентът Румен Радев, премиерът заяви:

„Той не познава закона. Това, че някой се е омазал, изведнъж мен ме намесват в тази работа. Аз не само нямам достъп до СРС-тата, а и всички специални разузнавателни средства се разрешават от съда. Къде има разрешение от съда да се подслушва президентът?Това, че някой е цопнал, не значи, че аз съм виновен. Заклевам се, че нямам нищо общо.“ – каза Борисов.

По повод обвиненията на Радев, че всяка сряда Бойко Борисов се среща с главния прокурор Иван Гешев, премиерът заяви:

„От три месеца прокурори не са идвали на сбирката. Разбрахме се с този прокурор да се размаже всичко живо, което си е позволило да цапа въздух, земя, вода.“

„Всички служби са впрегнати в тази сфера. Дали арестуват министър, заместник-министър или който и да е, не е моя работа. Ако някой е крал вода, по съшия начин и за това сме се разбрали.“, каза още Борисов.

Относно основния проблем на Европа в момента, свързан с нелегалната миграция, Бойко Борисов изтъкна, че България е давана за пример как успешно се справя в това отношение.

„Споделихме своите възможности в тази сфера. Повишаване отбранителните способности на страната, новите самолети, които България закупи, реорганизацията и подготовката на армията, международните учения, които се провеждат у нас.“, сподели Борисов.

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.