Правителството отпуска още една помощ за пенсионерите

https://crimes.bg/analizi/pravitelstvoto-otpuska-oshte-edna-pomosht-za-pensionerite/40538 Crimes.bg
Правителството отпуска още една помощ за пенсионерите

Правителството зарадва най-бедните пенсионери

Правителството отпуска още една помощ за пенсионерите с най-ниски доходи у нас. Те ще получат по 120 лева за храна от Агенцията за социално подпомагане. Това ще се случи през април. Освен това пенсионерите ще получат и добавка от 50 лева, информира БНР, пише БЛИЦ.

Първоначално правителството имаше намерение средствата за храна да бъдат под формата на ваучери, но се отказа от това свое решение и те ще бъдат предоставени в пари.

Средствата за храна са предвидени за хората с пенсии между минималната и официалната линия на бедност или от 300 лева и една стотинка до 369 лева.

Мярката ще обхване близо 392 000 души. Списъкът с тези хора ще бъде предоставен на Агенцията за социално подпомагане от НОИ.

Ася Гонева - националният секретар на КНСБ заяви, че синдикатът приветства решението да се осигурят средства за храна и те да се дават в пари, а не под формата на ваучери. Според нея вторият вариант би затруднил реализацията на мярката, особено в по-малките населени места.

"Одобряваме този подход. Той изначално беше добър като замисъл. Единственият детайл е, че щеше да бъде по-трудно, ако наистина беше реализиран през ваучери.

Относно коментарите, че помощта е предизборен ход, тя заяви, че няма никакво значение дали това се прави преди или след изборите и дали е във връзка с пандемията. 

"Важното е за нас е, че хората ще получат тези пари, най-вече те имат нужда да ги получат", заяви още Гонева.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.