Правителството отпуска още една финансова помощ за учениците

https://crimes.bg/analizi/pravitelstvoto-otpuska-oshte-edna-finansova-pomosht-za-uchenicite/40027 Crimes.bg
Правителството отпуска още една финансова помощ за учениците

Част от учениците ще имат право на още една финансова помощ

 

Част от родителите на ученици ще могат да се възползват от още една финансова помощ. Тя е предназначена за всички ученици в осми клас. Помощта е в размер на 300 лева и ще се изплати еднократно.

Изплащането на помощта ще започне през следващата година. Това решиха окончателно депутатите с приемането на държавния бюджет за 2021 г.

 

Всички деца, записани в първи и осми клас, ще има право на помощта, независимо от дохода на техните родители.

 

Изплащането на помощта ще става на два пъти. Първата част ще бъде изплатена след влизане в сила на заповедта за отпускането й.  Остатъкът от помощта ще се изплати в началото на втория учебен срок, ако детето продължава да посещава училище.

 

 

В случай, че детето не постъпи в училище и преустанови обучението си през втория срок или в рамките на един месец има 5 отсъствия, за които няма уважителни причини, следва изплатената помощ да бъде възстановена, пише pariteni.bg.

 

Същите ще са условията и за помощта за семейства с деца в първи клас. До момента са подадени общо 31 087 заявления, като кандидатстването продължава до края на годината.

 

Одобрени са 29 189 семейства с 29 809 първокласници. Те също ще получат по 250 лв. на две равни вноски през двата учебни срока.

 

 

 

 

 

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.