Последни новини за броя на заразените с коронавирус у нас

https://crimes.bg/analizi/posledni-novini-za-broya-na-zarazenite-s-koronavirus-u-nas/38520 Crimes.bg
Последни новини за броя на заразените с коронавирус у нас

Здравното министерство оповести последна информация за броя на заразените с коронавирус у нас. Регистрирани са нови осем случая. Те са доказани днес след провеждане на лабораторни изследвания. За 7 от новорегистрираните пациенти съобщи председателят на Националния оперативен щаб генерал-майор Мутафчийски на брифинг след извънредното заседание на Министерския съвет. Преди минути от Националната референта лаборатория потвърдиха за осмия случай.

 

По последни данни към 13.03.2020 година потвърдените случаи на новия коронавирус са 31. Една от пациентките почина преди дни в УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“. Тя е 66-годишна жена с история на други заболявания. На сайта на Министерството на здравеопазването ще бъде публикувана актуална информация за ситуацията у нас. Във връзка с последните препоръки на Националния оперативен щаб, здравният министър Кирил Ананиев вече направи промени в текстовете на своята заповед.

 

На територията на страната ни до 29.03.2020 година са в сила противоепидемични мерки. Те включват преустановяват се посещенията закрити помещения, където се събират много хора - увеселителни и игрални зали, дискотеки, барове, ресторанти, заведения за бързо обслужване, питейни заведения, кафе сладкарници и големи търговски центрове тип МОЛ. Отворени остават банковите и застрахователните офиси, хранителните магазини и аптеките. 

 

Учебните занятия също се преустановяват до 29.03. 2020 г. Много от училищата ще преминат в дистанционна форма на обучение. Затварят се всички детски градини и ВУЗ-ове, пише БЛИЦ.

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.