Погребаха наръганата 13-годишна Диана 4 дена преди рождения й ден

https://crimes.bg/analizi/pogrebaha-naraganata-13-godishna-diana-4-dena-predi-rozhdeniya-y-den/39798 Crimes.bg
Погребаха наръганата 13-годишна Диана 4 дена преди рождения й ден

Без ковчег, по мюсюлмански обичай, беше погребана убитата в събота пред входната врата на дома си 13-годишна Диана Чонкова от павелбанското село Скобелево, пише "Монитор". 

В траурната процесия се включи ходжа от Казанлък, съболезнования на близките поднесоха местни жители и учители от основното школо „Генерал Скобелев“, разказа кметът Ахмед Сули. Момичето стана жертва на покушение, извършено от с две години по-големия Тунджай Идризов, който се почувствал засегнат, че му отказали запалка. Смъртта е в резултат на прободна рана в гърдите, при аутопсията са намерени още две повърхностни рани в областта на бъбреците.

Ножът е бил намерен захвърлен върху плочките в двора. "Извършителят на жестокото престъпление преспокойно излязъл на улицата , отишъл си вкъщи, където се преоблякъл и направил опит да се укрие", коментира кметът. На обляното в кръв момиченце се натъкнала леля му, която минута преди това видяла излизащия от дворчето Тунджай.

По думите на майката Чонка преди да издъхне на път за болницата в Казанлък Диана казала името на убиеца. В понеделник със съучениците на жертвата, която имала рожден ден на 30 октомври и дори поканила приятелчета да ги почерпи в селската сладкарничка, влязоха психолози, които направиха опит да възстановят психичното състояние на разстроените деца.

От старозагорската окръжна прокуратура съобщиха, че в неделя, на 25 октомври е повдигнато обвинение за убийството на извършителя, заради непълнолетието му той е бил разпитан от следовател в присъствието на психолог. С прокурорско постановление на Тунджай Идризов е наложено задържане за 72 часа, очаква се той да застане пред Темида за постоянна мярка за неотклонение в сряда.

До тогава трябва да бъде изготвена комплексната съдебно психиатрична експертиза, за да стане ясно дали е съзнавал какво върши. Според запознати момчето е ползвало ресурсен учител в павелбанската професионална гимназия по хотелиерство и ресторантьорство където е бил осмокласник. Случилото се потресло учителите, никой от тях нямал обяснение за тази агресия от осмокласника, който се държал нормално в часовете и не бил конфликтен, коментира директорът Даниела Андонова. Използването на ресурсен учител било „наследено“ от основното училище в Скобелево, което посещавал Тунджай. Осигурен е психолог, който ще разговаря със съучениците му.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.