Почина Диана Богданова - пловдивската кралица на ъндърграунда

https://crimes.bg/analizi/pochina-diana-bogdanova-plovdivskata-kralica-na-andargraunda/43406 Crimes.bg
Почина Диана Богданова - пловдивската кралица на ъндърграунда

Пловдивската бизнесдама Диана Богданова, наричана още "кралицата на ъндърграунда", почина на 55-годишна възраст.




Източник:




2020-02-03 11:59:00


Анализи


0

Прочетено: 95004

Кратка връзка








Пловдивската бизнесдама Диана Богданова, наричана още "кралицата на ъндърграунда", почина на 55-годишна възраст.

 

Тъжната новина съобщи в социалните мрежи дъщеря й Миглена, пише сайтът Glas.bg. В последните години двете се занимаваха с благотворителност и защитаваха различни социални каузи, споделиха близки на бизнесдамата.    

 

Богданова е заболяла от тежко онкологично заболяване, което за нещастие се е развило бързо. 

 

Коя е Диана Богданова?

 

От началото на демокрацията Диана Богданова се занимаваше с частен бизнес. Имаше чейндж бюро, заложна къща, златарски магазин в „Тримонциум” и Новотела. Тя бе и жената, заради която Лино Тонан дойде в България и инвестира милиони тук.

 

През 90-те за 4 години беше и директор на италианския му холдинг. По това време прави съдружие с няколко човека, единият от които е Ангел Личканов. През 1998 година започва бизнес и в Италия и оттогава живееше между двете страни, като се занимава с внос на автомобили и дрехи.

 

Разведена, има една дъщеря. Името й беше свързвано с много имена от ъндърграунда в годините на прехода. Беше приятелка на зверски убитите Петър Патерицата, Николай Мартеницата, Стефан Техов. Погребението ще е във вторник от 14 часа на Централни гробища Пловдив.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.