По-строги мерки в Пловдив заради коронавируса

https://crimes.bg/analizi/po-strogi-merki-v-plovdiv-zaradi-koronavirusa/38615 Crimes.bg
По-строги мерки в Пловдив заради коронавируса

Пловдивският кмет заяви, че от утре ще бъдат въведени още по-строги ограничителни мерки във връзка ограничаване разпространението на коронавируса. Пред "Марица" градоначалникът Здравко Димитров поясни, че се забраняват разходки в парковете, по тепетата и край река Марица. Той допълни, че няма да работят никакви търговски обекти, освен тези, в които се предлагат хранителни стоки. 

 

Полицейското присъствие ще бъде засилено в парковете и на обществените места заради категоричната забрана за струпване на хора на едно място.

 

Кметът на Пловдив заяви, че е много опасно и е важно всеки да го разбере. Той призова да проявим отговорност към себе си, към близките ни и околните. Димитров припомни, че в Китай разпространението на заразата е овладяно чрез всеобща дисциплина, а в Индия нарушителите ги бият с палки, а тези в Русия ги заплашва затвор. Пловдивският кмет добави, че в Германия хиляди военни са на улицата, за да помагат на полицията.

 

Пловдивският кмет подчерта, че този режим е въведен за  наше добро. Той поясно, че в Пловдив няма да бъдат вдигани пейки от парковете, градините и междублоковите пространства, както е разпоредил кметът на Бургас. Но за сметка на това и в Пловдив ще бъдат налагани глоби в размер на 5000 лева и повече, пише БЛИЦ.

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.