Пловдивският бизнесмен Асен Пожара закъса здраво

https://crimes.bg/analizi/plovdivskiyat-biznesmen-asen-pozhara-zakasa-zdravo/40599 Crimes.bg
Пловдивският бизнесмен Асен Пожара закъса здраво

Бизнесменът Асен Пожара загази здраво

КПКОНПИ нанесе тежък удар на пловдивския бизнесмен Асен Пожара. Комисията внесе иск срещу него за отнемане на незаконно придобито имущество за 373 000 лева.

Пловдивският биснесмен Асен Ватралев, по-известен като Асен Пожара, е с обвинение за участие в организирана престъпна група за данъчни престъпления в периода 2017 – 2018 г. Окръжният съд ще реши дали да уважи иска и да позволи конфискация на имуществото на Ватралев.

 

Той се озова в ареста след акция на Спецпрокуратурата и ГДБОП в кря на 2018-а, заедно с още петима души. Според доказателствата той е избегнал плащане на ДДС чрез продажба на телефони по интернет. Доставките са се осъществявали през куриери, които са издали схемата на бизнесмена.

 

При акцията бяха претърсени 18 адреса и бяха иззети са документи. Открити бяха и 150 000 лева, придобити от търговията.

 

Пожара и преди се е сблъсквал със закона. През 2009 година заедно с брат му Костадин Ватралев бяха задържани по време на операция "Глас". 

От КПКОНПИ са внесени още 5 иска по този случай за отнемане на имущество. 

 

Единият от тях е от Окръжен съд – Плевен, който ще ще реши дали да отнеме имущество за 43 бона срещу Янко Николов. Той е обвинен от прокуратурата за това, че през 2018 г. е причинил имотна вреда, представяйки се за полицейски служител, който противодейства на група за телефонни измами. Пострадалото лице е предало на Николов парични средства и златни накити.

Софийски градски съд ще реши дали да отнеме от Магдалена Борисова имущество на стойност 1 273 650.42 лв. Тя е обвинена от прокуратурата за това, че като управител на две търговски дружества е използвала документи с невярно съдържание – справки за ДДС, за получаване на данъчен кредит по фиктивни сделки, пише БЛИЦ.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.