Пияният полицай, който предизвика инцидент в Троян, изнагля до краен предел

https://crimes.bg/analizi/piyaniyat-policay-koyto-predizvika-incident-v-troyan-iznaglya-do-kraen-predel/42420 Crimes.bg
Пияният полицай, който предизвика инцидент в Троян, изнагля до краен предел

 

Направено е предложение за започване на дисциплинарно производство

Пияният служител на „Икономическа полиция” Цветелин Пейковски, който предизвика пътен инцидент в Троян, изнагля до краен предел.

 

Нова тв съобщи, че Пейковски е отказал да даде алкохолна проба. 

Припомняме, че той бе заснет във видимо нетрезво състояние от потърпевшия в инцидента – 41-годишният Мартин Цветанов.„Той се удари в предната ми гума и не спря. Качи се в едни храсти. Уплаших се. Лъхаше ми на алкохол”, разказа Цветанов.Въпреки настояването от страна на полицая да не се търси съдействие от 112, потърпевшият все пак позвънява на спешния телефон.

При направената проба за алкохол с дрегер, тази на Мартин Цветанов (потърпевшият), е отрицателна. В същото време обаче Пейковски отказва да бъде тестван.

 

Поради тази причина, той бива отведен в полицията, където да даде проба на анализатор, тъй като отказва кръвна проба. Според свидетеля от началото на инцидента до въпросния момент е минал повече от час.

 

Цветелин Пейковски твърди, че е станал жертва на обстоятелствата.„Обърнете се към пресцентъра на МВР. Джипът е долу, огледайте го. За мен това беше някаква инсценировка”, посочва той.Полицаят отказва да даде коментар за причината, поради която е отказал да му бъде направена алкохолна проба.

Междувременно от пресцентъра на МВР в Ловеч излязоха с писмена позиция по случая.

В нея се посочва, че на Пейковски е съставен акт, взета му е книжката, издаден му е талон за медицинско изследване и направено предложение до министъра за започване на дисциплинарно производство, пише blitz.bg.

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.