ПИК: "Виваком" и А1 - щедри спонсори на телевизията и партията на Слави Трифонов

https://crimes.bg/analizi/pik-vivakom-i-a1-shtedri-sponsori-na-televiziyata-i-partiyata-na-slavi-trifonov/42125 Crimes.bg
ПИК: "Виваком" и А1 - щедри спонсори на телевизията и партията на Слави Трифонов

"Виваком" се оказа щедър спонсор наравно с А1 на политикана Слави Трифонов, който загрява по тъча за идните избори заедно с кабелната си телевизия "7/8", предава „ПИК“. Това може да установи всеки клиент на телекомуникационната компания, когато сменя каналите. На 78-и канал внезапно се появяват Славчовите сценаристи, които сега са се преквалифицирали в телевизионни водещи.

Пълен потрес, особено когато си подписал нов 2-годишен договор с "Виваком" едва преди 2 седмици и не само не са те питали дали искаш Славчовата телевизийка, а дори и не са те уведомили, че ти я натрисат в пакета.

И ти си сигурен, че я нямаш, защото Славчо още през юли проплака, че не може да си издържа телевизията, най-вероятно защото няма реклами. Затова от 1 септември каналът му става платен.

Да де, но вече е 4 октомври, а каналът си седи в пакета на потребителите на "Виваком". А пък ти не искаш да плащаш за него. Все ти е тая какви ги плещят по Славчовата телевизия, че на това отгоре и да си плащаш, за да слушаш говорещите им глави, понеже това си е живо радио в картинки.

Звъниш във "Виваком" и питаш защо така са ти набутали платен канал, който ти не искаш да плащаш допълнително. Понеже в пакета имаш и други канали, за които трябва да плащаш допълнително, но там излиза черен екран и съвет "Позвънете....", за да се абонираш срещу още пари. А на 78-ми канал рязко ти изкачат Славчовите водещи с вид и интонации на библейски мъдреци.

А телефонист от "Виваком" също с интонация на мъдрец ти обяснява, че клиентът всъщност не плаща за този канал, а той му е подарък от фирмата. Тя плаща на "7/8" и на Слави Трифонов, а пък клиентите гледат безплатно!

Припомняме, че ПИК разкри преди седмица, че подобно нещо се случва и с компанията А1. Оттам пък плащат на Трифонов от всички клиенти, избрали да имат пълен пакет телевизии. Потребителите мислят, че купуват абонамент за спортни канали, но не щеш ли един от тях се оказва този на Слави и по този начин Дългия пак прибира такси, нищо че хората не са пожелали да го гледат.

Любопитното е, че и двете компании се свързват с ДПС, което за пореден път подсилва съмненията, че новоизпеченият партиец има дебели връзки с движението.

И откъде такава щедрост от една търговска компания, та да се бърка толкова дълбоко за всеки от многобройните си клиенти със 78 ст. месечно, та фиксираните в тия две числа политикани да атакуват с неравноделния си такт и с приклюкане и на прибежки парламента? Че на това отгоре енергично да рекламират "Допълнителен пакет 7/8" на сайта си, за който закъсалите финансово според жалбите им Славчови червенотиквеничковчета едва ли плащат?

Откъдето и да го погледнеш, странни са тия политически подаръци на нематериални продукти с политическо съдържание от корпорации в нашата разбунена реалност, които влизат като данайски дарове в домовете на клиентите й, особено когато не са ги искали и им ги пробутват тайничко.

Обяснението на морният телефонист от "Виваком" е утешително - безплатното излъчване спира на 5 октомври и сетне присъствието на този канал вече ще е платено.

Това пък вече звучи съвсем налудничаво - от 1 септември е платена, а безплатното излъчване спира на 5 октомври. Да се чудиш и маеш защо не е на 1 октомври.

Но на Славчо му е все тая - той при всички случаи си прибира парите от компанията, която не може да бъде окачествена по друг начин, освен като спонсор.

Тъй че сега е ред на Сметната палата и НАП да проверят как ще ги осчетоводят тия пари и от "Виваком", А1 и от "7/8".

А пък ние да си проверяваме редовно каналите в пакетите, че току-виж също сме се оказали спонсори на партии и политици, които не подкрепяме духом и идеологически, камо ли финансово. 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.