Първи подробности за убийството в Разградско

https://crimes.bg/analizi/parvi-podrobnosti-za-ubiystvoto-v-razgradsko/40537 Crimes.bg
Първи подробности за убийството в Разградско

Първи подробности за убийството в Разградско

Определението на Окръжния съд в Разград бе потвърдено от съда във Варна, според което 38-годишен мъж е задържан под стража и е с обвинение за това, че е застрелял от упор свой съсед. Престъплението е извършено в исперихското село Лъвино. Драмата се разиграла на 5 срещу 6 февруари с пневматична пушка. Оръжието е законно притежавано и регистрирано.

Магистратите са категорични, че в случая има реална опасност от извършване на престъпление и от укриване на обвиняемия.

Обвиняемият е безработен. Той не е семеен и има съмнения за психичното му здраве, което предстои да бъде подложено на експертна оценка.

Магистратите от Апелативния съд споделят мотивите на първата инстанция. По тяхна преценка на настоящия етап от разследването е определената най-тежка мярка за неотклонение и тя е законосъобразна.

От събраните доказателства може да се направи обосновано предположение за съпричастността на обвиняемия към деянието. Съдът приема, че той не е осъждан и няма негативни данни за личността му.

От събраните до този момент материали по делото не може да се направи извод, че обвиняемият е действал при неизбежна отбрана. Определението, наложено от въззивния съд, не подлежи на обжалване, пише БЛИЦ.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.