Отпускат 30 бона за двойки с репродуктивни проблеми!

https://crimes.bg/analizi/otpuskat-30-bona-za-dvoyki-s-reproduktivni-problemi/40627 Crimes.bg
Отпускат 30 бона за двойки с репродуктивни проблеми!

В бюджета на община Перник са заложени 30 000 лв. за подпомагане на семейства с репродуктивни проблеми, съобщи д-р Татяна Вангелова - директор на дирекция "Хуманитарни дейности" в общинската администрация, предаде БТА.

Същият е бил размерът на сумата и през миналата година, когато са кандидатствали и са били одобрени 13 двойки за "ин витро" процедури. На двойка - заявител се отпускат по 2 000 лв., а при използване на донорски генетичен материал - 3 000 лв.

Двойките имат право на еднократно финансиране в рамките на една календарна година. Кандидатите трябва да са с постоянен или настоящ адрес през последните три години на територията на община Перник, да нямат задължения към общината и държавата; да са с непрекъснати здравно-осигурителни права и др.

Одобрението и разпределението на средствата става след заседание на нарочна комисия, създадена със заповед на кмета Станислав Владимиров. Взема се предвид и становище на водещ акушер гинеколог, който преглежда документите на кандидатите.

Финансовото подпомагане на лица с репродуктивни проблеми, живеещи на територията на община Перник, стана възможно, след като през 2015г. Общинският съвет прие правилник за за финансово подпомагане за процедури "Ин витро" на перничани с репродуктивни проблеми. От началото на годината в общинската администрация е постъпила една молба.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.