Отложиха делото срещу ЛиЛана

https://crimes.bg/analizi/otlozhiha-deloto-sreshtu-lilana/39132 Crimes.bg
Отложиха делото срещу ЛиЛана

Делото е насрочено за 28 юли

Искания от защитата на бившата певица на ЛиЛана за изготвянето на медицинска експертиза отложиха гледането на мярката ѝ за неотклонение от Специализирания наказателен съд днес.

Така заседанието ще се проведе на 28 юли, ако експертизата бъде изпълнена в срок. Бизнес дамата поиска да излезе от ареста, след като ѝ бе наложена мярка "задържане под стража" от въззивните магистрати, отменяйки домашния арест, първоначално определен от Спецсъда.

Припомняме, че Лиляна Деянова – ЛиЛана, бе обвинена в участие в престъпна група за присвояване на средства от еврофондове. Деянова е контролирала фирмите "Нованор'', "Телерайз" (с фиктивен собственик Ася Йочева), "Ай Си Ти солюшънс" и "Скилър ЕООД", чийто собственик е братът на ЛиЛана – Александър Деянов, пише в. "Монитор".

Чрез тях тя, заедно със съдружниците си, сключвали договори с неверни данни по европроекти, без да се извършва дейността, за която е получена безвъзмездна финансова помощ. От тях бандата, в която обвиняемата участва, присвоила 1 355 000 лв.

Нейният съдружник Мартин Димитров, с който заедно бяха арестувани преди 2 месеца, бе пуснат под парична гаранция от Специализирания наказателен съд в края на юни. Според определението на магистратите той ще трябва да заплати сумата от 100 хил. лв. Неговите адвокати обявиха обаче, че ще обжалват мярката поради високия размер на гаранцията.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.