Откриха момиче, изчезнало преди 16 години (Фото)

https://crimes.bg/analizi/otkriha-momiche-izcheznalo-predi-16-godini-foto/34179 Crimes.bg
Откриха момиче, изчезнало преди 16 години (Фото)

Рускинята Юлия е изчезнала през 2003 година. Дълги 16 години за нея не се е знаело нищо. През цялото това време обаче момичето е било в психоневрологичен интернат. 

 

Цяла Русия в момента говори за историята на момичето, което си изгубило паметта и било прието за лечение в психодиспансер, но 16 години по-късно то успяло да намери своето семейство. 

 

Родната сестра на Юлия разказа пред медии как са ѝ позвънили с радостната новина и как са преминали първите общувания с намерилата се роднина.  Трябва да се припомни, че 16-годишната Юлия от Томск изчезва през 2003 година. През следващите 16 години семейството не получава ни вест, ни кост от момичето. 

 

През цялото това време момичето е било в психоневрологичен интернат в Красноярск, защото не е помнило абсолютно нищо от живота си. С помощта на доброволци тя успява да намери своите роднини.   Неля Семьонова, сестрата на Юлия, получила обаждане от иснпектор на УФМС на Русия, който я попитал тя ли издирва момичето. Когато станало ясно, че Юлия в Красноярск е именно това момиче, Неля се свързала с болничното заведение. 

 

"Разговаряхме. Тя ми задаваше въпроси, за да уточни дали наистина ние сме роднини или не, имам ли снимки от онези времена. Юлия не разпозна никой от нас на снимките, тя разпозна само кучето, което живееше с нас", разказа Неля.  

 

Неля Семьонова разказа и подробности за изчезването на сестра си.  Юлия е била инвалид от детство.

 

"Тя отиде до магазина за семки. По-рано баби продаваха семки до магазина. Тя бе облечена леко, защото беше септември и времето беше топло. Отиде само по пола, чорапогащи, пантофки, тънка блузка ... отиде и не се върна", спомня си Семьонова.   Към вечерта започнали да издирват момичето, включила се и полицията. От органите на реда казали, че ориентировка ще бъде изпратена във всички градове.

 

Но момичето не било намерено нито след месец, нито след година. "В течение на месец обикаляхме. Ден и нощ. Майка, аз, братята ми, сестрите ми. Ходихме, търсихме, но всичко бе напразно", разказва още Семьонова.  В крайна сметка, след съдбовното обаждане, било изяснено, че издирването на момичето се закучило, защото, докато семейството търсило изчезнало 22-годишно момиче, Юлия била категоризирана като дете на 14-16 години и включена в бюлетина "Изчезнали деца".

 

Работата била там, че момичето изглеждало много младо за възрастта си.   Сега на Юлия ще бъде издаден нов паспорт. В скоро време момичето ще се върне у дома. Засега не е решено с кой от роднините ще живее.  Неля изрази надежда, че известно време Юлия ще живее с нея, а чак след това ще реши при кой да отиде. 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.