От първо лице: Ето я истината за акцията на Иван Гешев в Монтанско!

https://crimes.bg/analizi/ot-parvo-lice-eto-ya-istinata-za-akciyata-na-ivan-geshev-v-montansko/38502 Crimes.bg
От първо лице: Ето я истината за акцията на Иван Гешев в Монтанско!

Иван Гешев отиде до Монтанско, където се срещна с местните жители и се запознае с резултатите от акцията, която прокуратурата проведе в областта!

Главният прокурор Иван Гешев каза пред Съдебната палата на община Монтана, че такива акции имат голям успех за максималното ограничаване на престъпните действия.

Освен град Монтана, Гешев посети селата Габровница, Войници и Доктор Йосифово. Той беше и в ромския квартал на града – „Кошарник“.

Срещите са били на открито пред кметства и читалища. Главният прокурор съобщи, че в разговорите хората са споделили проблемите в тези населени места – липсата на работа, трудния достъп до образование на децата от тези населени места и липсата на сигурност.

От прокуратурата няма как да се очаква да реши всички проблеми, но поне може да осигури ред и спокойствие в града и околностите му, както самият Гешев заяви.

Вече се вижда реален резултат от действията на прокуратурата в Монтанско. Само за последните два месеци тя е намаляла с 30%, а през последния месец с 40% в сравнение с февруари миналата година. Целта на Гешев и компания е до края на годината да бъде ликвидирана 1/3 от престъпността там.

 

При акцията са открити наркотици, незаконно добити дърва и е разкрита незаконна търговия с цветни метали, съобщиха от ОД на МВР в Монтана.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.