От МЗ с последна информация: Има ли заразени с коронавирус у нас?

https://crimes.bg/analizi/ot-mz-s-posledna-informaciya-ima-li-zarazeni-s-koronavirus-u-nas/34463 Crimes.bg
От МЗ с последна информация: Има ли заразени с коронавирус у нас?

Министерството на здравеопазването изнесе актуална информация за резултатите от пробите за коронавирус у нас.

 

В Националната референтна лаборатория към Националния център по заразни и паразитни болести днес, 27 февруари са били изследвани общо 17 проби за новия вирус COVID-19. Пробите са на лежащо болни пациенти, които са настанени в лечебни заведения в следните градове -  Бургас, Плевен, Стара Загора, Шумен, Варна, Хасково, София и Русе.

 

Резултатите от всички изследвани проби са отрицателни, съобщават от Министерство на здравеопазването.

 

Във Военномедицинска академия днес са изследвани общо 19 проби Всички те са с отрицателен резултат, уточняват от ведомството.

 

За утре е планирано провеждането на брифинг на Националния оперативен щаб, пише БЛИЦ. 

 

Както вече стана ясно, съмнения за коронавирус има и в Бургас. До 24 часа ще стане ясно дали болният пациент в морския град е носител на заразата. 

 

Съмнения за наличието на новия вирус има и във Велинград. Млад мъж, който преди дни се е завърнал от Италия, е проявил симптоми на грип. Пробите му са изпратени в столицата и предстои те да бъдат изследвани. 

 

Междувременно стана ясно, че има заразени и в Гърция. Първоначално гръцките власти съобщиха за положителна проба на жена, която се е завърнала от Италия. Малко по-късно стана ясно, че заразените са общо 3 на брой.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.