Окончателно: Вдигат социалните надбавки

https://crimes.bg/analizi/okonchatelno-vdigat-socialnite-nadbavki/39762 Crimes.bg
Окончателно: Вдигат социалните надбавки

Част от социалните надбавки ще бъдат увеличени

Предстои увеличение на част от социалните надбавки. Това потвърди Деница Сачева. Днес от Велико Търново тя съобщи поредната добра новина. Тя заяви, че бюджетът за социални разходи е около 2 млрд. лева и спрямо миналата година, увеличението е с 653 млн. лева, пише БЛИЦ, позовавайки се на "Труд". 

Социалният министър поясни, че това увеличение включва детските надбавки без подоходен тест за следващата година, както и надбавките за ученици от първи и осми клас.

Сачева заяви, че това е изключително важно и подчерта, че помощта за осми клас е въведена тази година заради пандемията и с нейна помощ над 40 000 деца са били върнати в училище.

Тя съобщи една добра новина - и двете помощи за първи и за осми клас ще се увеличат с 50 лева и от 250 лева ще станат 300 лева. Те ще се отпускат без подоходен тест.

Средствата ще бъдат предоставяни за първия и за втория учебен срок.  Деница Сачева уточни, че по отношение на детските добавки не се дават пари, а право всяко българско дете да получи тази помощ.

Министърът на труда и социалната политика заяви, че в бюджета е предвидено и увеличение на минималната пенсия на 300 лева и на максималната на 1440 лева. 

" Средствата, които обявихме, че ще дадем в размер на 120 лева на тези, чиито пенсии са от 300 до 369 лева", допълни още Сачева, цитирана от БЛИЦ.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.