Обстановката в Италия се усложнява: Какво се случва с българите там?

https://crimes.bg/analizi/obstanovkata-v-italiya-se-uslozhnyava-kakvo-se-sluchva-s-balgarite-tam/34397 Crimes.bg
Обстановката в Италия се усложнява: Какво се случва с българите там?

Северна Италия се готви да преживее дни на тревога заради коронавируса. В страната бе констатиран първият смъртен случай в Европа в резултат от заразата, която тръгна от Китай. Броят на жертвите в Италия вече е 4 души.

 

Италиански медии публикуват съвети за избягване на заразата. 

 

Министър-председателят Джузепе Конте отправи призив към гражданите от ефира на обществената телевизия Раи 1. Той помоли хората „да не се поддават на паника и да следват предписанията на здравните власти”.

 

Конте помоли гражданите да не се страхуват от факта, че броят на заразените ще нарасне отново.

 

С правителствен указ са поставени под карантина 11 града. Пропускателният режим в тях се осъществява със специално разрешение. От петък в градовете под карантина са затворени всички обществени места и търговски обекти, с изключение на аптеките.

 

Български граждани възнамеряват да приберат децата си, които са следват в Милано.

 

Общо 313 български граждани са под карантина. В засегнатите области живеят общо 15 000 наши сънародници, заяви пред Нова тв генералният ни консул в Милано Таня Димитрова.

 

"Маските и дезинфектантите в аптеките са изчерпани. В Италия икономиката също е от значение, защото работи с Китай. Полетите се изпълняват в нормалния си график", споделя още Димитрова.

 

Италианските болници са в готовност да приемат болни и да реагират адекватно на ситуацията. 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.