Обновяват трамвайте от 3 до 10

https://crimes.bg/analizi/obnovyavat-tramvayte-ot-3-do-10/39621 Crimes.bg
Обновяват трамвайте от 3 до 10

Екипът от специалисти по системи за информация на пътниците, под ръководството на Д-р Кристиан Кръстев - зам. кмет по транспорт на Столична община и с координацията на отдел "Експлоатация" в Столичен електротранспорт ЕАД, Трамвайно депо Искър и Трамвайно депо Красна поляна, продължава с реализацията на проекта за обновяване и ремонт на информационните системи на трамваите марка "ЧКД", доставени през 1999 година.

Те са първите трамвайни мотриси с пътническа информационна система и, когато започват обслужването на линия 9 са истински хит за столичани и гостите на столицата.Стари ватмани споделят дори, че дори е имало сериозни наказания за невключена пътническа информационна система. "Имаше един господин, който всяка сутрин ставаше рано и чакаше трамвая на площад "Македония", за да чуе дали работи уредбата. Ако не работеше, то на часа ни докладваше и си имахме големи проблеми. Толкова ни дебнеха, че техническите инспектори, се качваха на някоя спирка и записваха дали ти работи уредбата. Беше казармена работа.", разказва ватман с над 25 години стаж в електротранспорта.

21 години по-късно, екипът на Марио Евстатиев и Николай Александров се заема с нелеката задача да върне блясъка на старите информационни системи, дори и да ги обнови така, че да могат да бъдат интегрирани с новата система за таксуване, която се изгражда в момента в София. Тяхната цел е, освен, системите да заработят като нови, да оставят отворена възможност за допълнителна интеграция с вътрешни информационни табла или диктори например.


Проектът, който специалистите наричат с името на депото, в което са трамваите, предвижда всички 17 превозни средства от типа Т6А2-Сф да преминат през техните грижи, като за един от тях - 2057, те готвят специална изненада за любителите на обществения транспорт.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.