Няма да повярвате на какво се натъкнаха полицаите в пазарджишка гимназия

https://crimes.bg/analizi/nyama-da-povyarvate-na-kakvo-se-nataknaha-policaite-v-pazardzhishka-gimnaziya/41923 Crimes.bg
Няма да повярвате на какво се натъкнаха полицаите в пазарджишка гимназия

 

Разследването по случая продължава

Полицаите се натъкнаха на нелегална ракиджийница в една от гимназиите в Пазарджик.

 

Те попаднали на инсталацията по време на мащабна операция в региона за производство и търговия с акцизни стоки, пише "Марица". 

Инсталацията за дестилиране на високоградусов алкохол е била монтирана в бивш физкултурен салон на местната Професионална гимназия по селско стопанство „Царица Йоанна" с директор Георги Гатев.От ръководството на учебното заведение заявили пред оперативните полицейски екипи, че ракиджийницата е за учебни цели. Тя се използвала за практически занятия на средношколците от лозаро-винарската паралелка. Не става ясно обаче защо инсталацията не е обявена пред съответните институции, нито защо правеният дестилат не е деклариран, както изисква законодателството. Нямал обяснение за факта обаче, че в помещение, съседно на дестилерията, са намерени 230 литра ракия без бандерол. Нямало и документи, които да показват, че ракиджийницата и алкохолът са декларирани пред оторизираните институции.По-късно при претърсване в къщата на ръководно лице на гимназията, в близко до Пазарджик село, са намерени още 120 литра ракия без бандерол. Нелегалният алкохол е иззет, а разследването по скандалния случай продължава.

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.