Новият арест в Бургас (СНИМКИ)

https://crimes.bg/analizi/noviyat-arest-v-burgas-snimki/37666 Crimes.bg
Новият арест в Бургас (СНИМКИ)

Снимкова галерия

Новият арест в Бургас ще може да събира 36 задържани след преобразуване на част от помещенията в затвора в града. Предвидени са отделни килии за чужди граждани, за жени и за непълнолетни. 

Всяка от килиите е със самостоятелен санитарен възел, а до всички помещения има достъп на естествена светлина. Вече има възможност на задържаните да се осигури престой на открито, отделно от осъдените затворници, съобщиха от Министерство на правосъдието.

За преоборудването на новите арестни помещения е използван изцяло трудът на лишени от свобода от затвора в Бургас. Ремонтните дейности започнаха през ноември 2014 г. За изграждане на стените, както и за голяма част от оборудването, са използвани налични материали, включително врати и шкафове от съществуващия арест. 

Крайната стойност на всички средства за ремонта и за оборудването е под 30 000 лв., уточняват от МП.

„Откриването на новия арест в Бургас е доказателство, че и с малко средства нещата могат да случват. Важното е, че вървим в правилната посока“, коментира заместник-министърът на правосъдието Андрей Янкуло.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.