Нови върхове за биткойна след поредната важна новина

https://crimes.bg/analizi/novi-varhove-za-bitkoyna-sled-porednata-vazhna-novina/40051 Crimes.bg
Нови върхове за биткойна след поредната важна новина

Поредната важна новина доведе до драматична промяна с биткойна

 

Поредната важна политическа новина е причината за драматична промян,а с биткойна. Най-известната криптовалута поскъпна драматично по време на търговията в понеделник и достигна до нов рекорден връх. Биткойнът вече насочи поглед към психологическия праг от $20 000.

 

Най-предпочитана криптовалута беляза повишение с над 8% и стигна до $ 19 835. С това тя подмина бившия си рекорден връх от около 19 783 щатски долара, който беляза на 17-и декември 2017-а година. Това отчитат данните на компанията CoinDesk.

 

В рамките на отминаващата година биткойнът е повишил стойността си с над 150%. Това се дължи на подкрепа от силния инвеститорски риск и апетита на капиталовите пазари на фона на безпрецедентни фискални и парични стимули. 

 

Същевременно се наблюдава глад за финансови активи, които са възприемани като устойчиви на инфлация.

 

Очакванията, че криптовалутите ще спечелят все по-масово възприемане от обществото, също се засилват. Повод за това стана информацията, че редица централни банки, включително ЕЦБ, обмислят предлагането на собствени дигитални валути.

 

Заслуга има и изказването на шефа на ЕЦБ Кристин Лагард за подкрепа за въвеждането на цифрово евро. Новината, че Джо Байдън официално ще номинира Джанет Йелън за финансов министър на САЩ, също оказа влияние върху повишението на биткойна, пише БЛИЦ. 

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.