Нови смъртни случаи след ваксинация с ваксината на Pfizer (Лекар в САЩ и пациент в Норвегия починаха)

https://crimes.bg/analizi/novi-smartni-sluchai-sled-vaksinaciya-s-vaksinata-na-pfizer-lekar-v-sasht-i-pacient-v-norvegiya-pochinaha/43579 Crimes.bg
Нови смъртни случаи след ваксинация с ваксината на Pfizer (Лекар в САЩ и пациент в Норвегия починаха)

Двама души са починали за последното денонощие след поставяне на ваксина срещу коронавирус, става ясно от световни агенции. Единият случай е в САЩ, а другият в Норвегия. В САЩ лекар е починал малко повече от две седмици, след като е получил ваксината на Pfizer/BioNTech, съобщава Си Ен Ен, позовавайки се на съпругата му.




Източник:




2021-01-08 14:23:00


Анализи


0

Прочетено: 84672

Кратка връзка








Двама души са починали за последното денонощие след поставяне на ваксина срещу коронавирус, става ясно от световни агенции. Единият случай е в САЩ, а другият в Норвегия. В САЩ лекар е починал малко повече от две седмици, след като е получил ваксината на Pfizer/BioNTech, съобщава Си Ен Ен, позовавайки се на съпругата му.Както е разказала Хайди Некелман, 56-годишният ѝ съпруг Грегъри Майкъл е бил ваксиниран на 18 декември и е починал 16 дни по-късно. "Според мен смъртта му е 100 процента свързана с ваксината. Няма друго обяснение", изтъкна Некелман. По думите ѝ Майкъл е водел активен начин на живот, не е пушил, само от време на време е консумирал алкохол. Освен това при изследване на състоянието на здравето му у него не са били открити никакви заболявания. Три дни след ваксинацията мъжът е забелязал червени петна по ръцете и краката си, свидетелстващи за подкожни кръвоизливи. При преглед е било установено, че има остър недостиг на тромбоцити. В резултат лекарят е бил диагностициран с идиопатична тромбоцитопенична пурпура. Това е заболяване, при което организмът приема тромбоцитите за чужди тела и сигнализира далака да ги унищожи. Лекарите са се опитали да спасят Майкъл, но на 3 януари той е починал от мозъчен кръвоизлив, още преди да се подложи на операция. Пресслужбата на Pfizer подчерта, че разследват този случай, но засега експертите не виждали пряка връзка между ваксината и смъртта на Майкъл.Препаратът BNT162b2 на американската фармацевтична компания Pfizer и нейният германски партньор BioNTech стана първата ваксина срещу COVID-19, одобрена от Европейския съюз. Трети човек, на когото е била направена имунизация срещу коронавируса в Норвегия, също почина. Това става ясно от съобщение на администрацията на общината Сула в южната част на страната.  "Мога да потвърдя, че е починал възрастен пациент на болницата ни с основни заболявания. Малко преди кончината му е била направена ваксина срещу Ковид-19", заяви главният лекар на населеното място Перниле Хегре Сгренсен. Ваксинацията на 82-годишния пациент е била направена на 5 януари.  Неговата кончина на 6 януари не се свързва пряко с имунизацията, се казва в съобщението на местните власти. Специалистите ще проучат дали ваксината може да е предизвикала леталния изход. БЛИЦ припомня, че на 5 януари Норвежката агенция по лекарствата съобщи за два смъртни случая на хора, няколко дни след като са били ваксинирани.Ваксинирането с използването на препарата на американската компания "Пфайзер" и не германския й партньор "Бионтех" стартира в Норвегия на 27 декември 2020 година. Първи бяха имунизирани настанените в дом за възрастни хора в Осло. Както БЛИЦ вече съобщи 41-годишна лекарка е починала внезапно 48 часа след поставяне на ваксина срещу коронавирус в Португалия. Продуктът отново е бил на „Пфайзер“. Припомняме, че подобен случай имаше и на Балканите, след като 82-годишна хърватка от дом за възрастни хора в Чаковец, е починала внезапно, малко след като е била ваксинирана срещу коронавирус.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.