Нова порция шокиращи разкрития за убийството на Николай Драгополов

https://crimes.bg/analizi/nova-porciya-shokirashti-razkritiya-za-ubiystvoto-na-nikolay-dragopolov/40877 Crimes.bg
Нова порция шокиращи разкрития за убийството на Николай Драгополов

Нова порция шокиращи разкрития за убийството на Николай Драгополов

С убийството на бизнесмена Николай Драгополов са били ангажирани най-малко двама души. Това твърди БНТ, позовавайки се на разследващи. Поне 4 часа преди убийството помагачът на физическия убиец е наблюдавал жертвата.

Кървавият екшън се разигра снощи пред очите на 11-годишно дете.

 46-годишният бизнесмен беше показно убит оживено кръстовище в София.

Две са основните версии за убийството.

Автокъщата на разстреляния Николай Драгополов се намира на метри от мястото на убийството, но изхода от нея е към локалното на Околовръстното в посока към Бистришко шосе.

За килъра е било ясно, че жертвата винаги прави обратен завой именно на кръговото за Бистрица и се връща към Симеоновско шосе, откъдето се спуска към центъра на София. Но всяка вечер бизнесменът си тръгвал по различно време.

Убиецът е бил преоблечен като клошар и е стоял под моста. Неговият помагач му дал сигнал в момента, когато бизнесменът се качил в автомобила си и потеглил.

В точния момент килърът излязъл от под моста и стрелял два пъти в лявото слепоочие на жертвата си. 

Убитият е известен още с прозвището Ники-Антонио. Над 15 години официалният му бизнес е с вноса на автомобили втора ръка от Западна Европа у нас. Търгувал предимно със среден и висок клас коли.

В началото имал съдружници, с които притежавали и няколко автовоза, но се разделили. Така бившите му партньори поели работата с автовозите, а Драгополов продажбата на колите на нашия пазар.

Убитият е имал над 20 криминални регистрации за извършването на различни престъпления.

Според една от версиите Драгополов е имал конфликт с други вносители на автомобили, участващи  в схеми за укриване на ДДС. Твърди се, че той дори бил готов да стане защитен свидетел срещу тях.

Според друга версия, той е бил сред гарантите за транзит на задържани пратки с дрога, пише БЛИЦ.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.