Невиждан спад в цените на почивките у нас

https://crimes.bg/analizi/nevizhdan-spad-v-cenite-na-pochivkite-u-nas/28801 Crimes.bg
Невиждан спад в цените на почивките у нас

Цените на почивките у нас достигнаха рекордно ниски нива

Всеки, които е решил да почива на родното Черноморие това лято, трябва да знае, че почивката ще му излезе много по-евтино.

Отстъпките, които хотелиерите предлагат, вече стигнаха до 50% от първоначално обявените цени за сезона, сочи проверка в сайтове за продажба и информация, предоставена от туроператорите у нас, пише БЛИЦ, позовавайки се на "Труд".

Резервирането на почивка на половин цена в хотели с 4 и 5 звезди в Златни пясъци и Слънчев бряг е възможно до средата на месец юли.

Липсата на чуждестранни туристи принуди и отказът от чартърни програми през последните дни принуди хотелиерите да свалят цените.

В момента желанието им е да успеят да покрият поне разходите си за отваряне на обектите.

От бранша споделят, че около 70% от хотелите все още не са сигурни дали ще отворят това лято.

След 15 юли офертните предложения ще са за по-ниски цени на почивките с 10-20% от първоначалните оферти, които се обявяват още през зимата, когато се сключват договори с международните туроператори.

От брашна поясняват, че в момента почивките на морето са на цените, на които се предплащат още през февруари. Въпреки това заведенията остават празни, а плажовете пустеят.

През последните месеци се повишава търсенето на апартаменти и къщи за гости, споделят туроператорите.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.