Нещо невиждано се случва на пазара на имоти

https://crimes.bg/analizi/neshto-nevizhdano-se-sluchva-na-pazara-na-imoti/40129 Crimes.bg
Нещо невиждано се случва на пазара на имоти

Нещо невиждано се случва на имотния пазар

 

Коронакризата не успя да срине имотния пазар и вместо това доведе до невиждана тенденция. Това стана ясно от изказване на столичния кмет по време на виртуалния форум и изложение за строителство, недвижими имоти и иновации. Йорданка Фандъкова заяви, че сделките с имоти в столицата бележат ръст в размер на 20%, а в страната повишението е в размер на 13%.

Кметът добави, че според данните сделките не само в столицата, но и в по-големите градове от страната бележат значителен ръст спрямо същия период през 2019 година.По време на "Форум Реал" тя заяви още, че София запазва стабилни позиции за развитие и кредитен рейтинг, който е възможно най-висок за страната.Фандъкова поясни, че това дава възможност и за по-добро финансиране на проектите в общината. Тя добави още, че продължава работата по няколко ключови проекта, от които не би желала столицата да се откаже, въпреки пречките. Фандъкова посочи, че един от тези проекти е свързан с разширение и продължение на метрото.Тя заяви още, че предстои изграждане на паркинги в кварталите, включително и на етажни такива.Михаела Лашкова, която е експерт по недвижими имоти заяви, че се заражда нова тенденция за създаването на ритейл паркове. Тя ще даде възможност на затворените в моловете търговски обекти да продължат да функционират.Илия Терзиев, който е председател на Камарата на строителите у нас допълни, че се забелязва повишение на обществените поръчки в строителството, пише БЛИЦ, позовавайки се на "Труд".   

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.