Неочаквана тенденция на имотния пазар

https://crimes.bg/analizi/neochakvana-tendenciya-na-imotniya-pazar/41368 Crimes.bg
Неочаквана тенденция на имотния пазар

Това, което се случва в момента на имотния пазар, е провокирано от пандемията и причинената от нея криза

Коронакризата е причината за новата тенденция на имотния пазар.

Жилищата в затворени комплекси са предпочитани от семействата, които търсят собствен имот. Пандемията наложи тази тенденция и доведе до повишаване на цените им  между 5 и 10 на сто. Диляна Христова, която е генерален мениджър на строително-инвестиционна компания, заяви, цитирана от БНР, че потребностите на хората от собствен двор и лично пространство след пандемията, провокират търсенето на еднофамилни или двуфамилни жилища в затворените комплекси.

Райони с добра транспортна връзка и търговски обекти са най-предпочитани от купувачите.

„Там всяко семейство вече има излаз към собствен двор и може да се възползва от бонуси като открит фитнес, алеи за разходка, места за разхождане на домашните любимци“, коментира експертът.

Предимно от семейства с деца са купувачи на тези имоти. Те ги купуват за собствен дом, а не с цел инвестиция.

Христова добавя, че напоследък хората започват да търсят имоти с по-големи помещения, които могат да бъдат обособени в работен кът или стая за игра за децата.

Тя споделя, че допълнителното помещение определено оказва влияние на търсенето от миналата година, пише БЛИЦ, позовавайки се на БНР.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.