Направи го пръв: Здравният министър се ваксинира!

https://crimes.bg/analizi/napravi-go-prav-zdravniyat-ministar-se-vaksinira/40238 Crimes.bg
Направи го пръв: Здравният министър се ваксинира!

Здравният министър даде пример и се ваксинира пръв!

 

Здравният министър проф. Костадин Ангелов го направи. Той стана първият ваксиниран българин у нас, като имунизацията против Ковид-19 му бе направена днес в болница „Света Анна“.

 

С това си действие той цели да докаже на хората, че ваксината на Пфайзер и Бионтех е безопасна и е начин да се справим с пандемията. Министърът сподели, че няма търпение да се види със 70-годишния си баща и да го прегърне, без риск да го зарази.

 

Преди да бъде ваксиниран, на министър Ангелов му бе измерено кръвното налягане и температурата, а после той подписа и информираното съгласие за евентуални странични ефекти от ваксината.

 

Той остана под лекарско наблюдение за около 15 минути след процедурата, за да бъде проследен за алергична реакция, каквато обаче нямаше.

 

След него се ваксинираха още ръководителят на Ковид отделението в болницата д-р Рада Прокопова и медицинската сестра в КАИЛ Ани Кирова.

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.