Наглостта няма край: Трейс – фаворитите на ГЕРБ пак „взеха баницата“

https://crimes.bg/analizi/naglostta-nyama-kray-treys-favoritite-na-gerb-pak-vzeha-banicata/27082 Crimes.bg
Наглостта няма край: Трейс – фаворитите на ГЕРБ пак „взеха баницата“

Излезе скандална информация за известни фирми, които са приближени до ГЕРБ и до бившия премиер Бойко Борисов, които ще получат десетки, а дори и стотици милиони левове от Плана за възстановяване и устойчивост.


Любимите строителна фирма на Борисов – Джи Пи Груп и Трейс Груп Холд ще бъдат подпомогнати с над 123 милиона лева, като средствата са европейски, като ще изпълняват проект на ОП Метрополитен ЕАД. Средствата ще им бъдат изплатени за изграждане на участък от метролиния в София.


Джи Пи Груп са известни със скандала от 2018-та година, когато се замесиха в грандиозни схеми за злоупотреби с европейски средства. Фирмата е свързана чрез консултантски договори и с небезизвестния Валентин Златев.


Трейс също влезе в полезрението на медиите и на прокуратурата, като причина беше жестоката катастрофа на автобуса край Своге. Тогава нашумя и терминът „ремонт на ремонта“, а също 2-те фирми останаха в медиите, като любимите строителни такива на ГЕРБ, поне в София.


Скандалното в случая е, че първите одобрени търговски дружества са т.нар. „Фирми на задкулисието“. Те са добре известни с високопоставени политически фигури, като Бойко Борисов и други.


Източник: narod.bg


Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.