„Чакат се шарани”: Трима тайнствени инвеститори строят 67 къщи в Bankya Hill

Къщите в Bankya Hill Residence са между 170 и 230 кв.м. Стремежът е цените им да са конкурентни с тези на големите апартаменти в новите квартали, четем в рекламната дописка

https://crimes.bg/analizi/chakat-se-sharani-trima-taynstveni-investitori-stroyat-67-kashti-v-bankya-hill/123094 Crimes.bg
„Чакат се шарани”: Трима тайнствени инвеститори строят 67 къщи в Bankya Hill

Къщите в Bankya Hill Residence са между 170 и 230 кв.м. Стремежът е цените им да са конкурентни с тези на големите апартаменти в новите квартали, четем в рекламната дописка

3-ма инвеститори, желаещи да запазят своята анонимност, стартират проекта Bankya Hill Residence, състоящ се от 67 къщи, който се представя като "цял нов квартал". Информация от регистъра на "Архитектура и градоустройство" показва, че Bankya Hill Residence изглежда е част от нарастващата строителна активност в района на Банкя през текущата година. Освен 62 индивидуални къщи, в района са одобрени и разрешения за няколко жилищни комплекса, като най-големият има 11 къщи, следван от комплекси с 8, 7 и 6 къщи, три с 4 и един с 3 къщи.

Проектът е частен и се изпълнява от трима инвеститори. Макар и да предпочитат да запазят анонимността си, те са известни с факта, че имат бизнес интереси в различни области. Заради забавяне в техните текущи бизнеси през последните години, те решават да се насочат към жилищно строителство като допълнителна част от бизнес портфолиото им.

Строителството на Bankya Hill Residence не е възложено на проектно дружество. Вместо това, строителното разрешение е издадено на консултантска фирма, притежавана от Мартин Христов, който ръководи целия процес. Интересното е, че проектът се разраства, като първоначално е планиран за 5 къщи, а сега стига до 18 къщи, като това е само първият етап. Те трябва да бъдат построени до средата на 2024-та по разчетите.

Според информацията, целият комплекс с 67 къщи ще се изгражда на три етапа и трябва да бъде завършен до две години и половина. Инвестицията в него е финансирана чрез кредит.

Мартин Христов обяснява, че кредитът е револвиращ тип, като се отпуска на етапи след изграждането на 15-18 къщи и продажбата им. Тъй като цените на строителството са силно засегнати от липсата на работна ръка, общата сума на инвестицията в проекта не е била определена напълно точно.

Строителството на проекта започва през юни, и към момента първите две къщи са пред акт 14, а десет от тях вече са резервирани. Цените на квадратен метър достигат 1600 евро без ДДС и бяха обявени по време на изложението BalREс. Оказа се, че са били валидни само тогава, а вече достигат между 1800 и 2200 евро на квадратен метър.

Източник: narod.bg

 

1 Коментара

Kira

преди 3 месеца

Хора, знаете ли, че с повишаване на имунитета вие ще се отървете от хроничните заболявания и ще се предпазите от всякакви вируси, освен това ще се почувствате по-млади. Подсилвам имунитета си с едно от най-добрите лекарства и го купувам тук---- https://use.my/zf32

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.