Битка за София: ИТН подкрепи Ваня Григорова

https://crimes.bg/analizi/bitka-za-sofiya-itn-podkrepi-vanya-grigorova-3/119951 Crimes.bg
Битка за София: ИТН подкрепи Ваня Григорова

След като до момента беше явно отсъствието на лидерът на БСП от кампанията на Ваня Григорова в столицата, Корнелия Нинова, най-после се включи в подкрепата на кандидата си за кмет. Тя съобщи в социалните мрежи новината, че получава подкрепа от ИТН за балотажа. Намесата на Нинова идва след успешното представяне на Григорова на първия тур за кмет на столицата.

Корнелия Нинова сподели: "Провеждаме преговори и с другите партии за балотажите, в които БСП участва в цялата страна. Започнахме от столицата и проведохме разговор със Слави Трифонов, формацията му ИТН ще подкрепи Ваня Григорова на балотажа."

При обработени около половината от протоколите, кандидатът на ИТН, Ивайло Вълчев, има малко над 5500 гласа. Разликата между Васил Терзиев и Григорова обаче е около 17 000 гласа в полза на Терзиев. Това са предварителни сметки, но показват, че вторият тур в столицата ще бъде интересен и оспорван, като е трудно да се предскаже изхода още отсега.

Източник: narod.bg

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.