Нагла измама в интернет заради коронавируса

https://crimes.bg/analizi/nagla-izmama-v-internet-zaradi-koronavirusa/34467 Crimes.bg
Нагла измама в интернет заради коронавируса

Появи се нагла измама в интернет заради коронавируса. Измамници печелят от страха на хората. Защитните маски, които изчезнаха от аптеките, могат да бъдат закупени от интернет на цена от 300 лева за кутия. Тази цена е цели  12 пъти по-висока от стандартната.

 

Маските са налични единствено в онлайн платформи на многократно завишени цени, показа проверка, извършена от Канал 3.

 

Противовирусните лекарства също се изчерпват в аптечната мрежа.

 

Николай Костов, който е аптекар, споделя че доставките са нередовни и недостатъчни, тъй като маските се произвеждат в Китай. 

 

Той допълва, че се усеща повишено търсене на противогрипни медикаменти.

 

Продавачите в интернет, които продават маските на цена от 300 лв, не са посочили името си и предпочитат да запазят анонимност. Те не посочват и телефон за връзка.

 

Обявили са единствено, че доставката им е от Германия. 

 

От бранша са категорични, че ако маските отново стигнат до аптечната мрежа, цените им ще бъдат многократно по-високи, пише БЛИЦ. 

 

Засега у нас няма положителна проба за коронавирус. Днес от Министерството на здравеопазването съобщиха, че са били изследвали 17 проби от пациенти у нас, които са на легло. Всички проби са дали отрицателен резултат. 

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.