На 12.05 в зала “Витоша” на столичния хотел “Маринела” се състоя премиерата на втория роман “Симаргал” на писателя Иван Янев

https://crimes.bg/analizi/na-1205-v-zala-vitosha-na-stolichniya-hotel-marinela-se-sastoya-premierata-na-vtoriya-roman-simargal-na-pisatelya-ivan-yanev/41151 Crimes.bg
На 12.05 в зала “Витоша” на столичния хотел “Маринела” се състоя премиерата на втория роман “Симаргал” на писателя Иван Янев

 

Писателят Иван Янев представи втория си роман „Симаргал“ в столичния хотел „Маринела“.  

 

Той е роден в Перник. На 6-годишна възраст с прашка и метална скоба е ударен в едното око. Губи зрението на окото, а поради слабости в лечението губи и другото. Завършва училището за деца с нарушено зрение в София. След това учи история в Софийския университет „Св. Климент Охридски“. През 2006 г. защитава докторска дисертация на тема „Външната политика на България през Втората световна война в българската историческа литература (1938-1944)  “.

 

“Симаргал” е втората художествена творба на автора, като през 2018-та, той представи романа си “Феникс”. Водещ на събитието бе ПР-ът и близък приятел на Иван Янев - Ангелина Ангелова. Пред своите гости и почитатели, писателят сподели, че новият роман може да се приеме за продължение на първата му книга, но за читателите, които не са запознати с първата творба, “Симаргал” би могла да бъде напълно самостоятелно преживяване.

 

 “Чувствам се невероятно щастлив, че отново съм в тази зала и отново поводът е книга, написана от мен. Благодаря на всички, които ме подкрепиха и са тук тази вечер. Има една мъдра мисъл, че книгата принадлежи на своя автор, докато я пише - след това, тя вече изцяло принадлежи на читателите.”

 

Пред присъстващите Иван сподели, че е готов и за трета творба, като тя би завършила трилогията, която е и негов първоначален проект.

 

Писателят развълнувано сподели, че в залата има негови колеги, с които е състудент от скоро и изучава магистърска програма по творческо писане в Нов Български университет, а сред гостите му бе и поетът Иван Карастоянов, който сподели вълнуващ стих, посветен на новата художествена творба.

 

Сред гостите бе и победителят от “България търси талант” Адриян Асенов, който поздрави автора с впечатляваща имитация, а журналистката от БНТ и БНР Ангелина Грозева прочете вълнуващ откъс от “Симаргал”, посветен на любовта.

 

 

Събитието завърши с фолклорно изпълнение на певицата Деси Николова, а авторът търпеливо раздаде автографи на всички желаещи.

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.