Млад мъж от Горна Оряховица лъсна в измама с оръжия за 40 000 лева

https://crimes.bg/analizi/mlad-mazh-ot-gorna-oryahovica-lasna-v-izmama-s-orazhiya-za-40-000-leva/40546 Crimes.bg
Млад мъж от Горна Оряховица лъсна в измама с оръжия за 40 000 лева

Млад мъж от Горна Оряховица лъсна в измама с оръжия за 40 000 лева

 

Мъж от Горна Оряховица на 25 години е обвинен в измама, свързана с оръжия на стойност над 39 000 лв. Това съобщават от полицията във Велико Търново.

 

В периода от 2017 г. до февруари тази година обвиняемият е заблуждавал свой съученик, че срещу определена сума ще му издейства разрешително за газово оръжие, става ясно в хода на разследването.

 

След това обвиняемият е представил друг сценарий, според който хората, занимаващи се с издаването на разрешителни всъщност са престъпна група и с негово съдействие тя може да бъде разкрита от полицията, а той щял да бъде награден.

Преди това обаче било необходимо да се плаща на прокурори, адвокати, следователи, за да се доведе разследването до успешен край. По този начин е набавил за себе си имотна облага, в размер на 39 085 лв.

 

Обвиняемият е направил пълни самопризнания. Наложена му е мярка за неотклонение „подписка“, съобщава БЛИЦ.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.