Мистерия със смъртта на българския моряк в Китай (Шокиращ разказ на вдовицата му)

https://crimes.bg/analizi/misteriya-sas-smartta-na-balgarskiya-moryak-v-kitay-shokirasht-razkaz-na-vdovicata-mu/34362 Crimes.bg
Мистерия със смъртта на българския моряк в Китай (Шокиращ разказ на вдовицата му)

Преди дни стана ясно, че български моряк е починал при мистериозни обстоятелства в Китай. Вече три месеца тялото му не е върнато в България.

Съпругата му иска да му бъде направена аутопсия у нас, но китайските власти са съобщили на вдовицата, че ще изпратят тялото без някои органи. Вече трети месец денят на Катя Кьосева започва с кафе за Георги."Пием кафе, слагам на него кафе, водичка, това са негови неща. Той беше мъж с главно "М"– боец", споделя тя. 53-годишният моряк e бил на механик на кораб, собственост на гръцка фирма, плаващ под панамски флаг. Плавателният съд се е намирал на китайския остров Жушан. На 9 ноември от фирмата съобщават на Катя, че съпругът е починал на кораба. "Следобед ми казаха, че е починал от инфаркт, което аз въобще не вярвам. Не е вярвам защото той е много физически здрав, силен мъж – канара", казва Катя."Още когато ни съобщиха, не повярвахме, че е инфаркт. Никога не съм го вярвала и продължавам да не го вярвам и ще направим всичко възможно да разберем реалната причина за смъртта на баща ми", категорична е дъщерята на Георги - Симона.За смъртта му Катя получава само смъртен акт, без печат и без придружаваща епикриза. Изпращат също протокол, подписан от капитана на плавателния съд, според който Георги се е свлякъл изведнъж на палубата. Съпругата на моряка подозира, че се прикрива трудова злополука. Още повече, че в деня на смъртта Георги ѝ споделя, че го местят на друг кораб."Той ми разказа - "Тук стават много инциденти, много трябва да се внимава, опасно е, на един мой колега му падна желязо и пръстите му направо са смазани", спомня си Катя пред Bulgaria ON AIR.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.