Министър Ангелов представи Националния план за готовност при пандемия!

https://crimes.bg/analizi/ministar-angelov-predstavi-nacionalniya-plan-za-gotovnost-pri-pandemiya/40092 Crimes.bg
Министър Ангелов представи Националния план за готовност при пандемия!

Министър Костадин Ангелов представи готовия план за действие!

Готовият Национален план за готовност при пандемия беше представен от министър Костадин Ангелов и членове на НОЩ днес, след като беше одобрен от МС. 

 

Целите на плана са ограничаване на заболеваемостта и намаляване на смъртността и осигуряване на лечение на заболелите.

 

Доц. Ангел Кунчев обясни, че планът касае всички пандемии, които биха могли да възникнат оттук нататък.

 

„Информацията към хората има водещо значение. Можем да заявим, че ваксинацията срещу този вирус ще стартира със сигурност след Нова година“, увери доц. Кунчев. А министър Ангелов подчерта, че тя ще бъде доброволна и напълно безплатна.

 

„Ангажимент на правителството ще бъде всеки един гражданин, който желае ваксина, да му я осигури”, каза Костадин Ангелов.

 

Началникът на оперативния щаб ген. Венцислав Мутафчийски пък коментира, че назначаването на Гигов го е изпълнила със задоволство.

 

„Той има необходимите познания, опит, размах на действие при такива мероприятия. И ще може да разчита безрезервно на помощта на ВМА”, каза директорът на болницата.

  

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.