Министър Ангелов иска спешна проверка по случая с убитото от шахта момче!

https://crimes.bg/analizi/ministar-angelov-iska-speshna-proverka-po-sluchaya-s-ubitoto-ot-shahta-momche/40622 Crimes.bg
Министър Ангелов иска спешна проверка по случая с убитото от шахта момче!

Министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов, със своя заповед, определи комисия от експерти на Министерството на здравеопазването, която да извърши оглед на мястото на трагичния инцидент, при който 16-годишно дете от София почина в следствие на токов удар. Това съобщиха от пресцентъра на ресорното министерство.

"Тъй като в публичното пространство бяха изнесени твърдения, че шахтата, по която е протичал ток, обслужва УМБАЛ „Св. Иван Рилски“, комисията има за задача да установи обстоятелствата и да изготви доклад до края на днешния ден", уточняват от МЗ.

Здравният министър изпрати писмо и до д-р Антон Петков, изпълнителен директор на болница „Св. Иван Рилски“, с което изисква, също в рамките на днешния ден, от лечебното заведение да предоставят на министерството цялата известна им информация по случая.

16-годишен почина в София след токов удар, стъпвайки на шахта, през която е минавал ток. До днес не е ясно кой отговаря за шахтата, а институциите си прехвърлят отговорността. Има предположения за нерегламентирано включване на ток. За съжаление това коства живота на ученик, който е пресичал по обедно време в неделя. Проверката по случая продължава.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.