Мъжът, който простреля жена в Ловеч навръх Нова година излъгал, че

https://crimes.bg/analizi/mazhat-koyto-prostrelya-zhena-v-lovech-navrah-nova-godina-izlagal-che/40331 Crimes.bg
Мъжът, който простреля жена в Ловеч навръх Нова година излъгал, че

Направил е частични самопризнания

Мъжът, който навръх Нова година стреля от балкона си и рани в гърба жена, докато играе хоро в Ловеч, е разбрал какво е сторил чак на следващия ден, след като изтрезнял, пише в. "Телеграф". 

 

Той веднага разглобил незаконната си пушка и я скрил в гориста местност край Ловеч. Излъгал полицаите, че я е изхвърлил в близка кофа за боклук, за да ги обърка. 

 

Криминалистите късно снощи откриха нелегалното оръжие, което е газово, преработено в бойно.

46-годишният Христо бе арестуван в четвъртък през нощта в апартамента му. Повдигнати са му две обвинения и е оставен за 72 часа в ареста, след което ще му бъде гледана мярката за неотклонение. 

 

Жертвата му – 42-годишната Теодора Тодорова, е в стабилно състояние. Куршумът – 22-ри калибър, още е в нея и най-вероятно лекарите никога няма да решат да го извадят, за да не засегнат нерв, споделиха те. 

 

Пияният и неадекватен Христо решил да гърми около 40 мин. след полунощ. Порканият гръмнал два пъти и се прибрал, а после заспал. Чак на другия ден изтрезнял, видял новините и разбрал какво е сторил. Изплашил се, разглобил оръжието и го скрил. Това обаче не спряло разследващите.

 

Те веднага започнали да търсят видеозаписи и свидетели.  В същото време опитни криминалисти определили откъде най-вероятно е бил изстрелян куршумът, уцелил Теодора в гърба. Така се насочили към точно определен блок. След това успели да смалят периметъра и очертали два-три етажа, чието разположение на балконите съвпада с ъгъла и посоката на стрелбата. 

 

След няколко дни денонощна работа ченгетата успели да стигнат до извършителя. Окръжният прокурор на Ловеч Валентин Вълков подчертава, че задържането е станало благодарение на високия професионализъм, който са проявили служителите на местното полицейско управление и областната дирекция на МВР, както и на ГДНП.

 

"Направил е само частични самопризнания, но заради замъгленото му съзнание по време на престъплението ще се работи допълнително с него", допълни той. 

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.