Майката на Яна, която бе убита в Борисовата градина, направи смразяващи разкрития

https://crimes.bg/analizi/maykata-na-yana-koyato-be-ubita-v-borisovata-gradina-napravi-smrazyavashti-razkritiya/41494 Crimes.bg
Майката на Яна, която бе убита в Борисовата градина, направи смразяващи разкрития

Майката на Яна, която бе убита в Борисовата градина, направи смразяващи разкрития

 

Десет години след трагедията майката на Яна направи смразяващи разкрития. 

 

Росица заяви, че Чеци не е изплатил нито стотинка кръвнина за убийството на дъщеря й.

 

"Престъпниците имат по-големи права от нас пострадалите. Това са 10 години ходене по мъките, съпругът ми почина точно заради тях, от липсата на справедливост", споделя пред „Телеграф“ майката на жестоко убитата Яна Кръстева в Борисовата градина - Росица.

 

Осъденият за зверското убийство Николай Русинов – Чеци получи 20 г. затвор. Той трябва да изплати на близките на Яна и 300 000 лв. кръвнина.

 

Росица заяви, че семейството не е получило и полагаща му се държавна помощ.

 

 

„Справяме се сами. Няма да ни се върне детето. Мъката ни остава, това са вече 10 години, а той (б.р. Николай Русинов) си живее живота. Чувам и други колеги по съдба, които ми разказват, че убийците на децата им са с присъди от по 2-3 години, представяте ли си. Да убият човек 2-3 години, а да убиеш животно веднага те осъждат“, казва почернената майка.

 

„Колко престъпления стават, до сега един не съм чула някой да е взел кръвнина. С Фани Белнейска поддържаме връзка и тя нищо не е взела до сега“, споделя още Росица. 

 

 

Проверка на Агенцията по вписванията за имущественото състояние на Чеци, извършена през 2018 година, установи, че той няма нищо на свое име. Разпродал е всички имоти и движими вещи, които са били негови. По този начин той се отърва от плащането на кръвнината. Нещо повече-дори пусна жалба до съдиите да му отменят и всички такси и разноски по делата, които води, тъй като нямал пари.

 

И към днешна дата Русинов продължава да пуска до съдилищата различни жалби.  Той е завел и дело за условията в килията му, че нямало достатъчно светлина, вентилация, но за сметка на това имало дървеници и хлебарки, пише БЛИЦ.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.