Майката на Николай Банев изнагля - настоява да освободят сина й заради коронавируса

https://crimes.bg/analizi/maykata-na-nikolay-banev-iznaglya-nastoyava-da-osvobodyat-sina-y-zaradi-koronavirusa/38547 Crimes.bg
Майката на Николай Банев изнагля - настоява да освободят сина й заради коронавируса

Мария Банева иска свобода за подсъдимия си син Николай Банев.
Източник:
2020-03-24 18:29:00


Анализи


0

Прочетено: 100170

Кратка връзка
Мария Банева иска свобода за подсъдимия си син Николай Банев.

 

Тя изпрати писмо до медиите, с което се обръща към българските граждани, пише Haskovo.info. В него Банева казва, че в условията на пандемия от коронавирус в Иран са освободени 10 000 затворници, а в съседна Турция усилено се обсъждало на най-високо ниво една предстояща широка амнистия. Отделно според нея в българските арести и затвори имало случаи на зараза. „Представяте ли си там, в тесните места и суперлоши условия на живот какво би се случило? Дали тези граждани нямат човешки права въпреки обвиненията, които за стотици хора не са доказани?“, пита Банева. Тя припомня, че делата срещу нейното семейство вървят бавно и може да продължат с години, без никакви доказателства за вината им.„Моите трима малолетни внуци си дойдоха от потърпевша Франция и не се знае кога ще продължат образованието си. За тях празният дом без грижовния баща и лекуваща се майка, с толкова натрупани негативи за нас, не е същински дом“, пише Банева. Тя настоява в Народното събрание да се внесе предложение за промяна на мерките на много подсъдими. Мария Банева твърди, че вече 17 месеца семейството й е подложено на дискриминация. „Хора, бдете“ – за да побеждава човешката истина и справедливостта“, завършва Мария Банева. Семейство Баневи получиха редица обвинения от прокуратурата през 2018 г. Най-тежкото е за пране на пари в размер на над 1 милиард лева. В ареста остава Николай Банев.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.